Het ‘no worries’ gevoel van Australië: must see en je easy visum aanvraag

De afgelopen weken van thuisisolatie kent zijn voordelen, maar ook zeker zijn gemis. Vooral de vrijheid van beweging en het fysiek samen zijn met je vrienden en familie. Wie had gedacht dat je zelfs een tijdje niet meer kon reizen. Gelukkig gaat het de goede kant op en kun je zelfs weer plannen maken voor vakanties en reizen. Om alvast inspiratie op te doen hebben wij voor jou de ultieme bestemming voor je aankomende trip, ‘Australië’! Wij hebben de must see voor dit fantastische land op een rij gezet voor het perfect ‘no worries’ gevoel. Je visum regelen is ook zo gedaan. No worries!

Australië: maak je geen zorgen

No worries is een veel gebruikte Engelse uitdrukking uit Australië en betekent letterlijk ‘maak je geen zorgen of geen probleem, maar wordt ook veel gebruikt als vervanging van ‘you’re welcome’ ofwel geen dank. De uitdrukking wordt veel gebruikt door de Aussies en zegt iets over de sfeer van het land ‘vriendelijkheid’, goede humor en vriendschap. Het ultieme land om vrijheid te voelen en al je zorgen te vergeten.

Vrijheid en schoonheid

Je tas is ingepakt, je visum is geregeld en je zorgen heb je thuis gelaten. Waar moet je starten in dit ongelofelijk grote land? Dit enorme en prachtige land behelst de mooiste natuurgebieden van de wereld. Van tropische stranden tot aan woestijnen, bergen en regenwouden. Australië heeft het allemaal. Uiteraard zijn er een aantal plekken waar je heen moet om je heerlijk vrij te voelen. Een tip, start bij een van de vele mooie stranden.

Het land kent om en nabij 10.000 verschillende stranden! Tussen al deze stranden zitten ook prachtige paradijselijke stukjes strand waar je nooit iemand zult treffen en je heerlijk alleen kunt zijn. Hoe lekker is het om je reis te beginnen met zon en strand. Zeker een must do!       

Antoine Beauvillain – Unsplash

Wil je vrijheid, maar wil je liever iets meer avontuur opzoeken dan kun je jouw hart ophalen in de Australische Outback en nationale parken. De Outback is het afgelegen gebied van het land. De term middle of nowhere is hier zeker van toepassing. Hier vind je ook Ayers Rock en is een van de meeste bekende iconen van het land. Echt super indrukwekkend. Want waar vind je een rots van 3,6 vierkante kilometer lang? Ga ook zeker een van de vele natuurparken in. Nee dit is niet een klein leuk parkje met een hek er omheen, maar echt grote prachtige natuurgebieden waar als je niet uitkijkt kunt verdwalen. Maar uiteraard no worries!

Holger Link – Unsplash

Alles is groot

Niet alleen de natuur is weids en groot, ook zijn er een aantal hele grote steden te vinden. Als je na je heerlijk ‘remi’ hebt gevoeld toe bent aan wat sociaal contact ga dan naar het bruisende Sydney. Een bezoek aan deze stad mag niet ontbreken. Naast dat je in deze indrukwekkende stad tal van drukbezochte bezienswaardigheden kunt vinden, zul je ook de relaxedheid van de Australiërs aantreffen. Het iconische grote Sydney Opera House is bijvoorbeeld zeker een bezoekje waard. Wellicht ben je niet zo van de klassieke concerten en opera’s, maar het design van dit imposante gebouw is echt een aanrader om toch van dicht bij gezien te hebben. Checken dus!

Als je dan toch bij het Opera House bent dan is de Sydney Harbour Bridge ook zeker de moeite om te checken. Deze 503 meter lange brug verbindt het stadscentrum met het noordelijke gebied van de stad. Vanaf deze historische maar indrukwekkende brug heb je een top view van de stad!

Keith Zhu – Unsplash

Visum aanvragen

Er is zo veel te doen en te zien in Australië. Het avontuur van dit land kun je niet in één artikel beschrijven. Uiteraard start je trip altijd met een goede voorbereiding. Een visum voor Australië aanvragen is in ieder geval een van de belangrijke zaken die je vooraf moet regelen voor dit land. Er geldt namelijk een visumplicht voor alle reizigers. Zonder dit document kom je het land helaas niet binnen. Mocht je kids hebben dan zul je ook voor jouw kinderen een visum moeten regelen.

Gemakkelijk en snel

Een visum zul je denken? Hoe werkt dit dan precies? No worries hieronder leggen we je alles uit over het visum Australië, wat je moet weten en hoe je dit gemakkelijk online regelt.

De aanvraag hoeft niet lang te duren. Je kunt het zelfs in een aantal minuten doen. Er worden namelijk geen moeilijke vragen gesteld, maar gaan voornamelijk over de contactgegevens en gegevens van je paspoort. In totaal duurt het ongeveer vijf werkdagen voordat je het visum ontvangt. In hele uitzonderlijke gevallen kan het langer duren, maar reken dus op gemiddeld een klein weekje. Toch is wel verstandig om als het mogelijk is enkele weken voor vertrek je visum te regelen. Dan heb je in ieder geval het belangrijkste voor je trip geregeld. Voor je aanvraag kun je hier terecht.

Meerdere varianten

Er zijn verschillende soorten visums voor Australië. Zorg ervoor dat je de juiste variant kiest, bijvoorbeeld de Visitor of ETA Australie. Maar no worries, in de meeste gevallen volstaat de eVisitor variant. Dit is het doorgaande visum voor Europese reizigers. Het ETA is een duurdere variant en kan alleen aangevraagd worden door reizigers uit de Verenigde Staten en een aantal Aziatische landen. Wel is het verstandig om even te checken of je aan alle voorwaarden voldoet van het eVisitors visum. Voor je eVisitor betaal je per persoon slechts €14,95 en betaal je veilig en gemakkelijk via iDeal, PayPal of je creditcard.

Hoe lang is mijn visum geldig?

Als je de vrijheid opzoekt in Australië dan is in het in de meeste gevallen voor lange periode. De geldigheid van het visum is daarom ook perfect hierop afgestemd en is voor een jaar geldig. Let wel op! Je mag maximaal 3 maanden achtereen in het land verblijven, gebruik daarom de simpele travel hack door even snel het land uit en weer in te gaan. Dit mag namelijk wel onbeperkt. Je moet dan wel je visum buiten het land aanvragen.

Check deze korte video over hoe de aanvraag werkt.

Beeld: Unsplash.com