Hugo de Jonge: ‘Festivals en evenementen vanaf April mogelijk met sneltests’

Eindelijk wat hoopvol nieuws. Na de komende proefevenementen moet het vanaf april weer eindelijk mogelijk zijn aan echte evenementen en festivals te beginnen. Zo meldt minister Hugo de Jonge vandaag in de Volkskrant.

Festivals en evenementen vanaf April mogelijk?

Het zal dan wel in stappen gaan. De Jonge tegenover de krant: “Na de proefevenementen pilots in maart beginnen we in april voor het echie. Ondertussen regelen we voldoende testmogelijkheden en gaat er in maart een wet voor naar de Kamer.” 

Hugo de Jonge legt uit

Minister De Jonge legt verder uit:“Voorlopig zijn de maatregelen nog nodig, daar kunnen we echt niet onderuit. Wel gaan we proberen met grootschalige toegangstesten in kleine stapjes meer perspectief te bieden. Daarmee maak je dingen mogelijk die anders, gezien de stand van de epidemie, misschien nog onverantwoord zouden zijn. Denk aan het theater of sportstadions.”

“Het zou mogelijk moeten zijn om dagelijks enkele honderdduizenden mensen een testbewijs te geven. Met deze negatieve testuitslag kunnen ze dan naar evenementen of sportwedstrijden.”

Sneltests

Het kabinet wil hiervoor zorgen met Sneltests/PCR-testen en een app: de CoronaCheck app. De Jonge is optimistisch hierover: “We zijn een van de eerste landen in het Westen die dit op deze manier gaat proberen.” 

Hugo de Jonge werd onlangs opnieuw lastiggevallen door Karin:

Bron: NOS, Volkskrant. Youtube