Hugo de Jonge zwaar onder vuur na overtreden coronaregels! Reageert op ophef!

Hugo de Jonge ligt onder vuur nadat de minister van Volksgezondheid geen mondkapje droeg tijdens een bezoek aan een winkel. De blunder werd vastgelegd op een foto, die eigenlijk bedoeld was voor privégebruik, maar alsnog uitlekte…

‘Alleen voor foto mondkapje af’

De Telegraaf meldt dat de foto vorige week werd genomen toen De Jonge uitgenodigd werd door de eigenaar van de zaak om een kijkje te nemen. Naderhand wilde de eigenaar graag met hem op de foto en daarom besloot hij naar eigen zeggen alleen specifiek daarvoor zijn mondkapje af te doen.

Minister geeft fout toe

De minister gaat nu diep door het stof. “Ondanks voldoende onderlinge afstand had ik ook tijdens de foto dat mondkapje beter op kunnen houden”, vertelt hij aan de krant.

Boze reacties

Op Twitter leidt de foto tot een stortvloed aan boze reacties van mensen. Veel van hen vinden het onbegrijpelijk dat burgers een boete krijgen wanneer zij hun mondkapje niet dragen in de winkel, terwijl de minister er met een excuus mee weg komt. “Hoe is deze man? Blunder na blunder. Ik ben hem zo beu”, schrijft Yvonne. Ook Marco is helemaal klaar met de politicus: “Hebben jullie echt gewoon schijt aan iedereen en allemaal? Lekker zelf boven de wet staan!”

Bekijk hieronder een greep uit de boze reacties.