Megatalent Ihattaren van PSV kiest voor Oranje!

De afgelopen jaren is het nogal een heet thema geweest, Nederlandse voetballers met een buitenlandse achtergrond die voor het nationale elftal van het geboorteland van hun ouders kozen. PSV-megatalent Mohamed Ihattaren heeft echter wel voor Oranje gekozen.

Onder meer Ajax-voetballers Hakim Ziyech en Noussair Mazraoui maakten de keuze voor Marokko, terwijl Sergiño Dest onlangs voor het elftal van de Verenigde Staten koos.Dit zorgde voor vraagtekens aan het adres van voetbalbond KNVB, die er niet genoeg aan gedaan zou hebben om de spelers voor Oranje te laten kiezen.

Ihattaren zal dus wel in het oranje shirt te bewonderen zijn. De aanvallende middenvelder van PSV vertelt op de site van de KNVB: “Ik heb er lang over nagedacht en heb ook veel met mijn familie overlegd. Uiteindelijk zijn we tot de beslissing gekomen om voor het Nederlands elftal te kiezen.”

“Ze hebben veel voor me gedaan in de vertegenwoordigende jeugdelftallen, ik heb daar alles doorlopen en dat maakt het ook moeilijk om weg te gaan. Sinds Onder 14 speel ik al in het oranje en ik heb met Onder 17 nog het EK gewonnen. Het is mooi dat ik dat voort kan zetten.”

Bondscoach Ronald Koeman zegt blij te zijn met de keuze van Ihattaren: