Skip to main content

Afgelopen jaar lanceerde Nikkie Plessen haar nieuwe beautylijn. Dit viel bij veel mensen compleet in het verkeerde keelgat. Het ging er voornamelijk om dat het merk maar zeven verschillende foundation kleuren aanbiedt. Waarvan het grote deel voor de lichte huidskleur is. Douglas Nederland maakte bekend dat zij het merk zullen verkopen tot ergenis van influencer Vera Camilla.

Beautylijn Nikkie Plessen

Nikkie Plessen zou met haar beautylijn de plank volledig mis hebben geslagen volgens velen. Ze presenteerde de lijn als ‘inclusief’ terwijl het grotendeels is gemaakt voor lichtere vrouwen. Later reageerde het merk dat de foundations zijn bedoeld om te mengen voor mensen met een donkere huidskleuren. Het bedrijf kon de kritiek niet waarden. De een na de andere persoon werd zonder pardon verwijderd of geblokkeerd.

Influencer Vera Camilla haalt uit

Niet alleen Plessen is onder vuur maar ook Douglas Nederland. Gisteren maakte het parfumketen bekend dat ‘N Beauty’ zoals het merk heet, verkrijgbaar is. Influencer Vera Camilla die zich al eerder kritisch uitte naar Nikki, laat weer van zich horen. Ze schuift haar mening dan ook niet onder stoelen of banken. “Ik ben sprakeloos @douglasnederland waarom supporten en verkopen jullie deze racistisch onzin?!”, schrijft ze in haar verhaal.

Ook laat ze weten dat ze de 7 foundation kleuren en dat mensen die niet groot of bekend genoeg werden geblokkeerd. Ook gaat het in de reacties van Douglas heftig aan toe. Beiden partijen hebben nog geen reactie gegeven op de ophef.

Bekijk de beelden hier

Bron: Fawrynotsawry / Juicechannel

Leave a Reply