Skip to main content

Cristiano Ronaldo is voor het tweede jaar op rij de sporter met de hoogste inkomsten ter wereld. Afgelopen jaar verdiende de superster van Real Madrid maar liefst 83,2 miljoen euro! Dat betekent dat wanneer hij op een terras gaat zitten iedere seconde een nieuw biertje kan bestellen!

Behalve dat Ronaldo bij Real Madrid een riant salaris van 52,9 miljoen (inclusief bonussen) verdient, loopt hij dankzij zijn ‘bijbaantjes’ ook flink binnen.

Dankzij zijn sponsordeals met onder andere als Tag Heuer, Herbalife, PokerStars, Nubia, XTrade, Monster, Sacoor Brother en natuurlijk Nike, mocht Ronaldo vorig jaar nog eens 21,4 miljoen euro op zijn rekening bijschrijven.

Daarnaast heeft hij ook nog eens zijn eigen bedrijf CR7, waaronder hij een onderbroeken- en schoenenlijn heeft die goed was voor zes tot 9 miljoen euro omzet en is hij de afgelopen jaren ook in de hotelbranche gedoken, door te investeren in Pestana Hotels, waarvan de vestiging in Lissabon en binnenkort ook in Funchal de naam ‘Pestana CR7’ dragen

Behalve het gezicht zijn van een aantal merken, bouwt Ronaldo ook aan zijn eigen CR7-image. Op dit moment is zijn onderbroeken- en schoenenlijn het belangrijkst met zes tot negen miljoen euro omzet. De laatste jaren focust hij zich ook op de hotelbranche. Vorig jaar deed hij een grote investering door partner te worden van Pestana Hotels.

Dit salaris komt dus neer op de volgende bedragen in tijd:

€ 83,2 miljoen per jaar
€ 6,9 miljoen per maand
€ 1,6 miljoen per week
€ 230.000 per dag
€ 9.500 per uur
€ 158 per minuut
€ 2,64 per seconde

Ook na zijn voetbalcarrière zal Ronaldo dus niet op een houtje te hoeven bijten…Check hier waaraan Ronaldo zijn miljoenen uitgeeft:

Leave a Reply