Skip to main content

Ismo – MoroCash (VIDEO)


 
Ismo heeft een heel open interview gegeven en een aantal opvallende meningen en feiten genoemd bij De Nieuwe Revu. Naast zijn hele verhaal over zijn struggles in het begin vertelde hij o.a. hoeveel hij verdient met zijn shows, zijn succes en struggles als een independent artiest, wat hij van zichzelf en de scene vindt en meer:

Over zijn begin als rapper toen hij 15 jaar was en wat hij van zichzelf vindt:

‘Ik voelde me toen al de beste rapper van Nederland. Dat vertrouwen groeide ook door oudere jongens uit de buurt die zeiden dat ik door moest gaan met rappen. En door een medewerker van het buurtcentrum waar ik met mijn vrienden kwam en die alleen over mij zei dat ik echt kon rappen. Als ik nu nummers uit die tijd hoor, denk ik wel: hoe durfde je te denken dat je de beste was. Dat durf ik nu trouwens wel te zeggen als ik naar mijn eigen muziek luister: ik ben de beste rapper van Nederland.’

Over zijn inkomsten als zelfstandig artiest:

‘Voor een stream op Spotify krijgt een artiest tussen de 0,0044 en de 0,0066 euro, en mijn nummers zijn bij elkaar twintig miljoen keer beluisterd. Mijn andere inkomsten haal ik uit Youtube, itunes en sponsordeals. Dan ga ik toch niet naar een label? De deal is: 15.000 euro voor vier albums. De meeste artiesten krijgen twee tot vier procent van de verkoop. Ik ging rekenen en kwam al snel tot de conclusie: dit ga ik niet doen, maatje.’ Hij vertelt dat hij voor een half uur optreden 1800 euro vraagt, en voor vijftien minuten 1250 euro.

Over waarom hij nog steeds geen Gouden Plaat heeft met al zijn views:

Het grote nadeel van éénmans zijn: Hij krijgt geen gouden plaat omdat hij niet is aangesloten bij branchevereniging NVPI. Hij zegt: ‘Al heb ik 700 miljoen streams, ik krijg geen gouden plaat. Dat klopt toch niet? Er wordt door platenmaatschappijen voor betaald. Maar wat de fuck is het dan nog waard? Je betaalt als voetbalteam toch ook niet je eigen prijs? Nog zoiets: ik stond op itunes op nummer 1, in Nederland én België, hè. Heb je het ergens in de media teruggezien? Andere artiesten krijgen gelijk exposure, ik word genegeerd.’

In het hele interview vertelt hij nog veel meer, o.a. over illegale pokertoernooien en de homo’s en joden uitspraken. Check het HIER

Leave a Reply