Skip to main content

Er is vandaag een uitgelekte versie van J Cole’s album ‘2014 Forest Hills Drive‘ verschenen, dat als releasedatum 9 december heeft. Hierboven kan je een stream van het complete album vinden, (mits die niet inmiddels afgehaald is). We mogen na een luistersessie concluderen dat we hier met een fantastisch album te maken hebben dat je als hiphop liefhebber niet mag missen met een bepaalde track waarin Cole alle frustratie van zich afgooit. Pre-Order het album op iTunes!

Maar nu over die bepaalde track die inmiddels overal in het nieuws is, nr 6 ‘Fire Squad’. Op die track begint J. Cole lichtelijk gefrustreert en gaat daarna over naar wat meer brag n boast maar zijn toon verandert en hij haalt uit naar o.a. de industrie, fake thugs en rappers die elkaars flows nadoen. En in de 3de verse haalt hij zeer kritisch uit naar Justin Timberlake, Eminem, Macklemore en Iggy Azalea door dit te rappen:

“History repeats itself and that’s just how it goes /
Same way that these rappers always bite each other’s flows Same thing that my ni**a Elvis did with rock ‘n’ roll /
Justin Timberlake, Eminem, and then Macklemore/
While silly ni**as argue over who gon’ snatch the crown /Look around my ni**a, white people have snatched the sound
This year I’ll probably go to the awards dappered down/ Watch Iggy win a Grammy as I try to crack a smile.”

Hij verwijst hierbij naar het succes, wat de meer pop gerichte blanke ‘black music’ artiesten veel makkelijker en sneller behalen en dus veel meer geld verdienen dan donkere artiesten met origineler werk. Macklemore won bijvoorbeeld de grammy in 2014 voor beste rap album en versloeg daarmee mannen als Kanye West, Kendrick Lamar en Drake. En Iggy Azalea won heel recent nog de best HipHop award tijdens de AMA.

Hij voegt er direct daarna aan toe dat het om een geintje gaat maar wel met een serieuze ondertoon:

“I’m just playin’, but all good jokes contain true shit / Same rope you climb up on, they’ll hang you with”

Bekijk de volledige Lyrics van de track met line voor line info en uitleg Via RAP GENIUS

Al met al een bizarre 24 uur voor J. Cole. Het is afwachten of, en zo ja hoe, hij zal reageren op het lekken van het album en de ontstane commotie. En wellicht nog interessanter is hoe zijn opgenoemde collega’s uit de track op de lyrics zullen reageren, en vooral ene Eminem.

Leave a Reply