Skip to main content

Het was gisteravond één grote chaos in Urk. Tientallen jongeren gingen de straat op, staken vuurwerk af en stichten brand, zo vertelt een woordvoerder van de politie. Volgens een persbureau waren meerdere jongeren verkleedt als Zwarte Piet.

Volgens verschillende bronnen gingen de jongeren de straat op om te protesteren tegen het vuurwerkverbod. Niet alleen staken ze zwaar vuurwerk af, er werden ook meerdere brandjes gesticht. Een scooter, een auto en verschillende kliko’s moesten eraan geloven.

Bekogeld met vuurwerk

De politie greep in en kwam met zo’n twintig auto’s en politiehonden aanzetten. Volgens een fotobureau werden de agenten en brandweerlieden bekogeld met vuurwerk. Toch wist de politie een einde te maken aan de rellen en rond half 12 bluste de brandweer het laatste brandje in het dorp.

Schuld aan kabinet

Op social media ontstond een heftige discussie. Volgens sommige mensen heeft het kabinet schuld aan de rellen. ‘Verrassend, wat denken jullie wat er aan de hand zal zijn met de jaarwisseling, dank je wel Rutte en zijn leugenkabinet‘, schrijft iemand. Een ander zegt: ‘Het kabinet heeft dit veroorzaakt! Je pakt alles van het volk af zodat ze niets meer hebben!’

Woest op jongeren

Toch zijn er ook veel mensen woest op de jongeren. ‘Het is zo gemakkelijk de regering overal de schuld van te geven, maar zelf je verantwoording nemen ho maar, moeilijk hé beetje volwassenheid tonen’, reageert iemand. En een ander vindt: ‘Al die jonge gasten leren het nooit je moet ze allemaal oppakken en een boete geven van 1000 euro!’

Bekijk beelden van de rel hieronder:

Bron: Twitter, NOS, Metro

Leave a Reply