Skip to main content

Het is zover: de Nederlandse vertegenwoordiger op het Eurovisie Songfestival is bekend. Joost Klein beter bekend als Joost en Youtuber EeenhoornJoost is de verrassende act geworden. Dat heeft natuurlijk voor veel discussie gezorgd. Joost reageert nu zelf op alle ophef.

Wie is Joost Klein?

Joost is bekend om zijn energieke feestmuziek en is al de afgelopen jaren uitgegroeid tot een fenomeen onder de jeugd op Nederlandse festivals. Maar ook in Duitsland is hij bekend vanwege enkele Duitstalige nummers die hits werden. Hij mengt pop, happy hardcore en rap door elkaar voor een energieke mix van party muziek, vergelijkbaar met acts als Mr Polska, Jebroer, Jeugd van Tegenwoordig, Goldband en Prins S en de Geit.

Joost Klein naar Eurovisie

Veel mensen zijn verbijsterd dat hij Nederland zal vertegenwoordigen op het Eurovisie Songfestival, vele anderen zien het juist als een frisse vernieuwende act en kanshebber.

Joost zelf reageert met o.a.: ,,Deelnemen aan het Songfestival is een droom die uitkomt. Vroeger keek ik samen met mijn ouders, aan de buis gekluisterd, elk jaar opnieuw. Het is een eer dat ik Nederland mag vertegenwoordigen en ik zal er alles aan doen het beste resultaat te behalen. Joost Klein, Droom Groot!”

Joost geeft toe dat hij niet goed kan zingen op de Belgische televisie. ,,Je bent zanger, of een soort zanger?” vroegen ze hem. ,,Ik kan niet zingen”, antwoordde Joost. ,,Ik ben een kunstenaar.”

Bekijk hier in de video’s zijn hilarische reacties:

Via YT, Talpa