Skip to main content

Jutta Leerdam is openhartig in een interview met Robbert Rodenburg in het format ‘Open Kaart’. De schaatster ziet er altijd heel zelfverzekerd uit op de baan, maar dit was niet altijd het geval. Ze kampte namelijk met een eetstoornis.

Eetstoornis

‘Ik heb wel eens teveel discipline gehad, dat ik te veel op het verkeerde focuste. Ik sloeg helemaal door in voeding. Ik wilde zo perfect zijn. Wilde zo dun mogelijk zijn’, laat Jutta Leerdam weten. Ze onthult de ongezonde levensstijl die ze hanteerde maar ook de gevolgen ervan.

‘Niks ongezonds at ik. Geen stukje chocola, niks. Ik had het gewoon compleet geblokt alsof ik het niet eens lekker vond. Ik had als het ware mezelf gebrainwasht. Ik werd zo dun dat ik letterlijk al mijn spieren had verbrand. Er vielen zo plukken haar uit mijn hoofd onder de douche.’

Jutta Leerdam

Te dik

De schaatster vond zichzelf te dik.  ‘Ze zeggen dat dat normaal is in de sport. Maar dat is echt niet normaal.’ Ook gaf ze aan: ‘Het zit altijd in mijn hoofd dat ik te dik ben. (…) Dat zal altijd een ding blijven”, laat ze weten. Tot heden heeft ze nog last van de gedachte die haar dit verteld. Het minder dan eerst.

Social media

Leerdam plaatste beelden op social media waar er geen grammetje vet te bekennen was. Ze wilde er zo perfect mogelijk uitzien. Gelukkig is haar gedachtegang hierin veranderd en is dit niet meer het geval dat ze er zo uit hoeft te zien.

Bekijk hier de beelden

Bron: Kijk.nl