Tientallen Juventus fans aangehouden met wapens op zak in Amsterdam!

Vanmiddag heeft de politie in de metro in Amsterdam een grote groep Italiaanse voetbalfans aangehouden. De Juventus supporters hadden ‘slagmateriaal’ op zak waaronder uitschuifbare vlaggenstokken, wapenstokken en een hamer.

Vanavond nemen Ajax en Juventus het tegen elkaar op in de kwartfinale van de Champions League. De wedstrijd zal vanavond om 21:00 beginnen in Amsterdam. Er gelden extra veiligheidsmaatregelen, dit omdat de politie de wedstrijd ziet als een ‘risicowedstrijd’. Zo mogen agenten preventief fouilleren en is er sinds gisteravond al extra politie ingeschakeld.

‘Slagmateriaal’

Nadat Italiaanse politieagenten een aantal supporters herkenden uit de Italiaanse voetbalwereld werden deze preventief gefouilleerd. Dit gebeurde in een metrostel in de buurt van station Weesperstraat in Amsterdam. De fans hadden verschillende soorten ‘slagmateriaal’ bij zich. “Dit slagmateriaal hadden ze in de groep op de grond gegooid” aldus de politie.

Arena

Ook rond de JC Arena zijn ‘vele tientallen’ Italiaanse supporters opgepakt. De groep was in het bezit van vuurwerk, pepperspray, een mes en een aantal ‘flares’.

De supporters zijn inmiddels opgepakt en worden naar de gevangenis gebracht.

Eerder werd er door Ajax-fans ook al vuurwerk afgestoken bij hotel Juventus. Bekijk de video hier onder voor meer informatie.

Hieronder fans die met Ronaldo proberen op de foto te gaan: