Koning Willem Alexander breekt vakantie af na heftige kritiek ‘Schijt aan de lockdown!’ (Video)

Veel Nederlanders zijn woest op Koning Willem Alexander. Terwijl de overheid mensen oproept om zoveel mogelijk thuis te blijven, vertrok de koning vrijdag naar Griekenland. En dat leverde een storm aan haatreacties op; zoveel zelfs dat de koning besloot zijn vakantie af te breken.

Het vakantietripje van de koning roept zoveel kritiek op, omdat het kabinet mensen juist oproept niet te reizen. Zelfs als je in Nederland op vakantie gaat, wordt aangeraden om zoveel mogelijk in en rond je vakantiebestemming te blijven. Dat Willem Alexander dus het regeringsvliegtuig pakt voor een tripje Griekenland, is voor veel mensen onbegrijpelijk.

Storm aan kritiek op social media

Zowel op Twitter als Facebook barstte een storm aan kritiek los. ‘Benadrukt alleen maar hoe groot de kloof is tussen het koningshuis en de echte maatschappij. Wat mij betreft dat Koningshuis afschaffen, het levert niks op’, laat iemand weten. Een ander zegt: ‘Hij heeft gewoon schijt aan corona! En dat terwijl de rest van Nederland in lockdown zit.’ Nog iemand reageert: ‘Koninklijke familie: meest corrupte criminele organisatie van Nederland.’

Vakantie alsnog af breken

De koning kreeg zoveel kritiek, dat ze besloten hun vakantie vrijdagavond alsnog af te breken. In een reactie vertelt Willem Alexander dat het besluit voortkomt uit de ‘heftige’ berichten die hij heeft ontvangen na zijn vertrek. ‘We willen er geen enkele twijfel over laten bestaan: om het COVID19-virus eronder te krijgen is het noodzakelijk dat de richtlijnen worden nagevolgd. De discussie naar aanleiding van onze vakantie draagt daar niet aan bij’, aldus de koning.

Bekijk de onderstaande video voor meer informatie:

Bron: Telegraaf, RTL Nieuws, YouTube

Lees ook: