Lange Frans zorgt voor grote ophef met Rutte opmerking “We gaan hem niet doodschieten”

lange frans Rutte

Lange Frans heeft flink wat teweeg gebracht met zijn bizarre complottheorieën. In zijn nieuwste podcast praat hij met een vrouw openlijk over de mogelijkheid een aanslag te plegen op Rutte.

Bizarre uitspraken van Lange Frans

De rapper vertelt daarin dat hij “het wel zou kunnen”, maar geen zin heeft in “slapeloze nachten”. Wel verwacht hij dat er andere milities in Nederland ontstaan die zulk soort acties wel zullen beramen.

Geschokte reacties

“Bizar”, vinden velen. ChristenUnie-fractievoorzitter Gert-Jan Segers noemt de “dagdromen van Lange Frans en mevrouw Ossenbaard doodeng”. De politicus maakt zich zorgen over wat de uitspraken teweeg brengen. “Een waarschuwing voor iedereen die hier met haat en complottheorieën alle dagen wind aan het zaaien is. Want op een dag kun je een vreselijke storm oogsten waar je dan medeverantwoordelijk voor bent.” Ook CDA-kamerlid Pieter Omzigt spreekt schande van het fragment.

Aanslag op Rutte

Op de beelden is te horen hoe Lange Frans het met een ’graancirkelspecialiste’ Ossebaard heeft over complotten en een aanslag op Rutte. Volgens hen is de premier ’een van de mensen die we gaan zien vallen’. “Moeten we dat zelf doen?”, vraagt Lange Frans zich hardop af. Toch wil hij het niet doen. “Ik kan goed schieten, het is niet dat ik zou missen”, zegt hij. “Maar mijn hoofd zegt, ik hou van die nachtrust.”

Ook zijn gesprekspartner wil haar vingers er niet aan branden. “Ik ga het niet doen, want ik wil graag mijn karma schoon houden. Maar dat betekent wel dat we hulp nodig hebben.”

Bekijk het gesprek en het fragment hieronder:

Bron: Telegraaf, Twitter, Youtube