unknown 4

De mooiste modemerken van voetbalspelers

Lifestyleaug 22 2023, 1:15
Voor voetballers kan het starten van een bedrijf in de mode-industrie meer zijn dan alleen een back-upplan - zoals blijkt uit de elegante, op maat gemaakte looks en aangepaste stijlen van spelers zoals Cristiano Ronaldo, Kylian Mbappé of Gregory van der Wiel, om nog maar te zwijgen van hoe het vermogen van Héctor Bellerín om streetwear naar een geheel nieuw niveau van onderscheid te tillen hem tot een eerbiedwaardig stijlicoon heeft gemaakt. Je hebt vast al eens een voetbal bet op een van de onderstaande sterren geplaatst, maar wist je dat ze ook een modemerk hebben opgericht?

Rio Ferdinand

Centrale verdediger Rio Ferdinand had een zeer succesvolle carrière door (meestal) voor Manchester United te spelen. De oud-speler is inmiddels uiteraard al jaren gestopt, maar tijdens zijn loopbaan hielp hij het team vier Engelse Super Cup-overwinningen, drie Engelse League Cup-overwinningen, zes Engelse kampioensoverwinningen en een Champions League- en FIFA Club World Cup-overwinning veilig te stellen. Tijdens zijn actieve jaren had je hem ongetwijfeld gezien in talloze updates over online sportweddenschappen over voetbalwedstrijden. Maar wat bracht hem ertoe de modewereld te betreden? De grootste invloed op Ferdinands interesse in mode is zijn vader, Julian, die een succesvolle kleermaker was. Het nummer dat Ferdinand tijdens zijn 12 jaar bij Manchester United met trots droeg, is veranderd in een modemerk genaamd FIVE. Het merk is opgericht in samenwerking met modeontwerper Ian O'Connor en is gespecialiseerd in petten.

Cristiano Ronaldo

Deze legendarische voetballer kwam uit een bescheiden gezin en veranderde de voetbalwereld voor altijd. Het zou bijna onmogelijk zijn om een ​​kort overzicht te geven van Ronaldo's uitgebreide voetbalcarrière, maar hier zijn een paar sleutelmomenten. De Portugese speler won vijf keer de Ballon d'Or; de onderscheiding Voetballer van het Jaar 10 keer; zes keer de Speler van het Jaar; en de Topscorer prijs maar liefst 19 keer. Hij is de enige speler in de geschiedenis die in één kalenderjaar vier keer 60 of meer goals heeft gescoord – van 2011 tot en met 2014. Ronaldo lanceerde zijn merk, CR7, in zijn geboorteplaats Funchal op het eiland Madeira in 2006. In 2016 bracht hij een succesvolle ondergoedcollectie uit en vandaag creëert hij luxe brillen, geuren, denim, schoenen en kinderkleding voor jongens.

Mesut Özil

Mesut Özil is geslaagd op het veld als aanvallende middenvelder voor teams als Arsenal en Real Madrid. Hij speelde met Arsenal tijdens hun vier Engelse FA Cup-overwinningen, de meest recente in 2020, evenals hun twee Engelse Super Cup-overwinningen. Maar misschien ken je de 33-jarige voetballer het beste vanwege zijn prijs voor Speler van het Jaar op de FIFA Wereldbeker 2014, toen zijn team, Duitsland, de trofee mee naar huis nam. En net als je denkt dat hij zijn hoogtepunt heeft bereikt, trotseert de ongelooflijk atletische Özil de voetbalkansen door de lat steeds hoger te leggen. Nu is hij namelijk ook de oprichter van M10 Streetwear. De collectie bestaat uit casual en comfortabele alledaagse streetwear. Denk aan hoogwaardige trainingspakken, t-shirts, hoodies, sweatshirts en hoofddeksels met opvallende kleuren en de kenmerkende M10-naam.