Extreem Halloween-spookhuis in Nijmegen gaat inspelen op diepe, psychologische angsten

Lifestyleokt 21 2017, 18:54
Het is bijna Halloween, en dat betekent dat het tijd is om te griezelen. In Nijmegen wordt er een speciaal Halloween-spookhuis opgezet, waar ze dat griezelen serieus gaan aanpakken. Bezoekers worden namelijk vastgebonden in een rolstoel!
Het evenement Honig Halloween Nights zal plaatsvinden in een verlaten fabriekspand en heeft als thema Tsjernobyl, naar de beruchte kernramp in 1986. Initiatiefnemer Michael Snoek vertelt aan de website Looopings: “We willen de grenzen opzoeken.”
Een nieuw Halloween-spookhuis in Nijmegen is niet geschikt voor tere zieltjes. Bezoekers van de Honig Halloween Nights zullen worden vastgebonden in een rolstoel. "We willen de grenzen opzoeken", vertelt initiatiefnemer Michael Snoek aan Looopings. “Als bezoeker ben je slachtoffer van de radioactieve straling. Een arts zal je onderzoeken, waarna de patiënten in kleine groepjes of zelfs in hun eentje hun weg vervolgen.”
Volgens Snoeks wordt de beleving heftiger dan de spookhuizen in attractieparken als Walibi: “Spookhuizen in pretparken zien er allemaal gelikt uit, maar het mag wat ons betreft allemaal een stuk enger en extremer. We willen inspelen op diepe, psychologische angsten. Je gaat ten slotte naar een spookhuis om bang te worden.”
Het Honig Halloween Nights-evenement zal plaatsvinden op vrijdag 27, zaterdag 28 en zondag 29 oktober. Entreekaartjes kosten 12 euro per stuk.Bekijk de trailer hieronder: