Lockdown officieel verlengd! Avondklok spoedoverleg!

De huidige Lockdown is zoals verwacht met ruim 3 weken verlengd, in ieder geval tot 9 februari. Dit komt met name door het gevaar van de Britse corona variant, zo meldt premier Rutte zojuist tijdens de toespraak.

Bedrijven

Er zijn namelijk grote zorgen over de meer besmettelijke corona variant uit de UK. Rutte zegt verder dat er een aanvullend economisch steunpakket komt. Rutte: “Het is hartverscheurend. Ondernemers die hun laatste spaarcenten in rook zien opgaan. We kunnen niet alle pijn bij alle ondernemers wegnemen. Maar nu we licht zien aan einde van de tunnel, is het belangrijk dat we zo veel mogelijk bedrijven door deze crisis heen trekken.”

Scholen

Ook moeten scholen zich weer aan de 1,5 meter regel gaan houden! ,,Iedereen is het erover eens dat langer sluiten van scholen grote problemen met zich meebrengt.”

Avondklok

De avondklok is nog steeds ‘slechts’ een mogelijkheid, maar wordt steeds reëler. Rutte zegt dat er in een spoedoverleg met het OMT besloten wordt of de klok er ook binnenkort komt. De premier noemt het een drastische maatregel, ,,De huidige lockdown is verschrikkelijk voor ons allemaal. Zo’n ingrijpende maatregel moet goed worden overwogen.”

Reizen

Reizen naar het buitenland wordt nog steeds afgeraden. “Blijf thuis en vlieg niet, in elk geval tot en met maart.

Kijk hieronder LIVE naar de persconferentie: