Maradona verdiende miljoenen, dit is wat daarvan over is

Maradona miljoenen

Eerder deze week stierf de stervoetballer Diego Maradona aan een hartaanval op 60-jarige leeftijd. Hoewel hij miljoenen heeft verdient heeft in zijn carrière heeft hij niet veel overgelaten.

De meest legendarische voetballer, Diego Maradona, is afgelopen week gestorven aan een hartstilstand. Hoewel Maradona miljoenen heeft verdiend in zijn leven, laat hij niet meer dan een half miljoen dollar achter. Dat betekent nog minder dan 420.000 euro. In 1984 vertrok Maradona voor een recordbedrag in die tijd van 7 miljoen euro van Barcelona naar Napoli, waar hij omgerekend 2,5 miljoen euro per jaar ging verdienen. Niet alleen als voetballer maar ook als trainer verdiende hij miljoenen. Hoe dat geld dan op is gegaan? De stervoetballer groeide op in een arme familie waar hij kostwinner was, later kreeg hij ook te maken met andere problemen.

Het grootste deel van Maradona zijn uitgaven was zijn ruige leventje en zijn verslavingen. Alles wat binnenkwam werd ook weer uitgegeven. Ook heeft de voetballer een lange tijd zijn belastingen niet betaald, die uiteindelijk ook bleven opstapelen. Niet alleen gaf hij al zijn geld uit aan belastingen en verslavingen, Maradona was ook een heel vrijgevig mens. Je hoefde maar te vragen en hij gaf het je. Zijn advocaat vertelde: “Als je wil weten waar het geld van Maradona heen is gegaan, moet je praten met de mensen die hem omringden en misbruikten.” Hoewel de voetballer qua vermogen niet veel achterlaat, heeft hij wel voor 165 miljoen euro auto’s, huizen en sieraden.

Bron en afbeelding: Business Insider, FCupdate, HITC