Skip to main content

Volgens John van den Heuvel verdient Marco Borasato een tweede kans. Zelfs als hij veroordeelt wordt voor seksueel misbruik van een minderjarige. Dit vertelt hij in het blad Weekend.

Marco Borsato

John verklapt in het blad Weekend dat hij de aangifte tegen Marco Borsato als eerste had kunnen bekendmaken. Dit, omdat hij in nauw contact staat met de familie van het slachtoffer. Ondanks dat voelde hij ook voor de Borsato familie. “In die situatie heb ik ook gedacht: hoe verschrikkelijk moet dat zijn voor zijn gezin?”

“Ik heb vooral de andere kant van het verhaal gehoord, hoe het voor de familie is van iemand die aangifte heeft gedaan. En natuurlijk voor de jonge vrouw, voor haar is het helemaal ellendig. Het is een zaak die alleen verliezers kent”, aldus John.

Tweede kans

“Ik was altijd een bewonderaar en fan van hem”, zegt hij verder in weekblad. “Dat is nu anders, maar als de rechter straks zegt dat hij schuldig is en dat hij inderdaad ontoelaatbare dingen heeft gedaan waarvoor hij gestraft moet worden, dan is het ook weer niet zo dat hij voor mij helemaal heeft afgedaan.”

“Het is heel hard, maar helaas werkt ‘t zo wanneer je als bekende Nederlander je kop boven het maaiveld uitsteekt. In goede tijden ben je de held van het volk, in slechte tijden word je meteen gezien als de grootste boef die er rondloopt. Met dat verschijnsel heb ik wel moeite.”

“Als de signalen heel ernstig zijn, zoals nu, moet je dat als journalist wel melden. Dat wil ik zeker niet bagatelliseren. Sterker nog, het is echt héél ernstig”, gaat John verder. “Maar ik heb vanaf het eerste moment gezegd: het is aan de rechter om hier een oordeel over te geven, en niet aan John van den Heuvel of wie dan ook die geen rechter is.”

Bekijk hieronder een interview van John over de zaak:

Bron: Youtube, parra.nu, kijk.nl

Leave a Reply