Skip to main content

De regering belegde maandagavond een nieuwe persconferentie, nadat het aantal coronabesmettingen in de afgelopen 24 uur steeg met 2914. Daarin kondigde de premier strenge landelijke maatregelen aan die vanaf dinsdag 18:00 uur ingaan.

Rutte begon de persconferentie met de mededeling dat het aantal besmettingen zo hard oploopt dat we ‘achter het virus aan dreigen te lopen. Ook lopen de verpleegafdelingen van ziekenhuizen weer vol met mensen die zijn besmet met corona. We willen weer voor het virus uit komen’. Om deze reden werden er nieuwe maatregelen aangekondigd die dinsdag ingaan en drie weken van kracht blijven. Als deze maatregelen niet werken, ‘dan komen we dichter bij de intelligente lockdown’, aldus Rutte.

In Amsterdam, Rotterdam en Den Haag wordt het advies dat mensen in winkels mondkapjes gaan dragen. Klanten die geen kapjes dragen mogen geweigerd worden. In de horeca wordt de laatste inloop landelijk 21.00 uur, om 22.00 uur moeten de deuren dicht.

Eerder lekte al dat ook publiek bij sportwedstrijden, zowel professionele als amateur, niet meer zal worden toegestaan. Verder lijkt het gebruik van mondkapjes breder geadviseerd te gaan worden.

Kijk de hele personferentie van Mark Rutte over de nieuwe maatregelen hier terug:

Bron & beeld: Youtube, DvhN, AD.nl

Leave a Reply