Marokkaanse fans helpen Politie om rellen te voorkomen! (Beelden)

Mooie beelden van Marokkaanse fans, die tijdens dit WK ook vaak negatief in het nieuws kwamen nadat feest vieren uit de hand liep op straat in de grote steden. De fans zingen o.a. de politie toe met een bedankt chant en helpen mee om relschoppers tegen te houden.

Marokkaanse fans bedanken Politie

Fans maken o.a. een menselijke ketting om rellen te voorkomen. “Deze is voor de agenten die ons steunen, met ons feesten en met ons juichen” “Agenten bedankt, agenten bedankt!

De Marokkaanse gemeenschap in NL en BE zorgt dat er een grote groep is die de feestvreugde niet wil laten bederven door relletjes.

Helpen mee tegen relschoppers

Politie: “Honderden jongeren waren samengekomen bij Brussel-Zuid, de sfeer was heel uitgelaten, maar werd een beetje grimmig.”

“Net op het moment dat de politie wilde ingrijpen, zag je heel wat jongeren en volwassenen een menselijke ketting vormen om die groep te vragen om het vredevol te houden en het niet opnieuw tot rellen te laten komen. Dat heeft gewerkt. Het is dan nog even onrustig gebleven en de politie is nog massaal aanwezig gebleven, maar uiteindelijk keerde de rust weer.”

Hieronder beelden van het grote feest op straat, rellen en de actie van de gemeenschap:

De actie van de Marokkanse gemeenschap:

Bron: VRT, IG, Nieuwsblad BE, FunX,