Matthijs van Nieuwkerk heeft “enorme spijt”, Tim Hofman en andere BN’ers reageren

matthijs van nieuwkerk

Matthijs van Nieuwkerk was de “golden boy” van NPO en BNNVARA. Elk programma dat hij presenteerde was een kijkcijferkanon, maar met stip op een stond De Wereld Draait Door. Een van ’s Nederlands best bekeken programma’s aller tijden is nog altijd onafscheidelijk van zijn originele presentator. Des te moeilijker om zo’n iconisch persoon te beschuldigen van grensoverschrijdend gedrag. De Volkskrant drukt vandaag een lang artikel, waarin ruim vijftig mensen dat toch doen.

Tiran met woede-uitvallen

In het artikel staan een niet te ontkennen aantal getuigenissen over het gedrag van Matthijs van Nieuwkerk achter de schermen. Zo zou er een angst-cultuur heersen en zijn meerdere werknemers ziek uitgevallen vanwege het gedrag van de presentator. Volgens Johan Derksen heeft hij een “gespleten persoonlijkheid”: “(Mathijs is) Een heel aardige, vriendelijke man en goede presentator aan tafel en achter de schermen een tiran met woede-uitvallen. Maar dat wist iedereen. “

Matthijs mag niet door

Patty Brard zegt in Shownieuws dat ze vindt dat hij hier zomaar mee weg kan komen: “Als je eigenlijk toegeeft dat je je dusdanig gedragen hebt dat het niet kan, dan moet zijn volgende zin toch zijn: ‘Ik stap op’?” Ze vindt het vooral belachelijk dat Matthijs Van Nieuwkerk medewerkers op hun knieën sorry liet zeggen. “Dan denk ik echt: Jezus. Het ging alle perken te buiten. Het gebeurde op de redactie en daarna speelde hij mooi weer tegen gasten. Dat vind ik eigenlijk dubbel kwalijk. (…) Voor mij is Matthijs wel een beetje door het ijs gezakt eerlijk gezegd.”

BOOS

Tim Hofman, onder andere bekend van het klokkenluider programma BOOS en BNNVARA collega van Mathijs, reageert ook. Het is natuurlijk opvallend dat BOOS allerlei misstanden aan de kaak stelde bij andere omroepen, maar niet op de hoogte was wat er in eigen huis speelde. “Stuk net gelezen en ben ook geschrokken. Op alle vlakken buitensporig. Zelf ben ik er vaak te gast geweest, dit nooit meegekregen”, ze hij over het artikel. Hij gaat verder met het innemen van een standpunt: “De directie moet zorgen dat dit NOOIT meer gebeurt, en ze hebben mij en de redactie van BOOS ook op het hart gedrukt dat ze het daar mee eens zijn.”

Bekijk hieronder de beelden:

Bron: Shownieuws YT