Het mysterie rondom de moord op Tupac van 7 september 1996 lijkt bijna opgelost. Een van de verdachten bevestigt nu zijn rol in de moord!

In de serie Death Row Chronicles vertelt Keefe D., de oom van hoofdverdachte en vermeende schutter Orlando Anderson: “Ik was een grote jongen, een drugsdealer. Ik ben de enige die dit verhaal nog na kan vertellen. Mensen achtervolgden me al twintig jaar, maar ik vertel het nu omdat ik nu aan kanker lijd en niets meer te verliezen heb. Het enige wat ik nu belangrijk vind, is de waarheid.”

Hij vertelt hoe hij samen met Orlando Anderson en twee anderen (Terrence Brown en DeAndre Smith) rondreed in een Cadillac opzoek naar 2Pac, als vergelding op de mishandeling van zijn neefje in het hotel in Las Vegas. Ze konden de rapper niet vinden en werden het wachten zat. Ze besloten om alcohol te kopen, maar hoorden een vrouw de naam van de rapper roepen. Vervolgens maakte het viertal een u-turn om bij Tupacs BMW te komen. Wie van de vier uiteindelijk de trekker overhaalde wil D. niet zeggen.

In de documentaire blijkt hij echter in andere opnames toe te geven dat het zijn neefje Orlando was. Die wilde zelf nooit zijn rol toegeven en werd twee jaar later zelf ook doodgeschoten bij een gang-oorlog.

Bekijk het fragment hieronder:

Hieronder het gevecht tussen ORlando Anderson, Suge Knight en 2Pac in de MGM Grand: