De Utrechtse Germaine de Randamie heeft gewonnen van Holly Holm en heeft UFC geschiedenis geschreven! De Randamie wint na 5 ronden na een 48-47 unanieme beslissing en is als eerste Nederlandse vrouw de nieuwe UFC Featherweight Vrouwen Kampioene! Dat gebeurde echter met 2 opvallende controversiele momenten..


AXED.NL Fight Verslag:

Germaine komt op met de hardstyle versie van Lange Frans – Het Land Van.

In ronde 1 is gelijk te zien hoe ervaren deze 2 dames zijn met allebei een kickboks/muay thai achtergrond. Ze wachten rustig af op precies het goede moment om een stoot of kick uit te delen. Aan het eind van de ronde probeert Holly een takedown maar dat wordt goed verdedigd door de Randamie.

In ronde 2 gebeurde iets opmerkelijks: de Randamie deelt een flinke rechtse klap net na de zoemer van de ronde. wat tot veel boe-geroep en enige controversie leidt. De fight gaat echter door zonder disqualificatie.

CropperCapture[903]

Aan het einde van ronde 3 gebeurt een soortgelijke situatie na een een rake kick van holm en een links-rechts combo tijdens de zoemer van de Randamie en de Randamie krijgt een officiele waarschuwing.

In laatste ronde 5 deelt Holm een rake klap uit en probeert ze weer een takedown die wordt verdedigd, maar de Randamie lijkt helemaal op en na nog een aantal stoten heen en weer is het voorbij en we hebben onze kampioene!

CropperCapture[916]

CropperCapture[918]

CropperCapture[919]