Wat te doen met die kerstboom na de feestdagen? Je zou denken dat je 'm verbrandt of naar het grofvuil brengt, zoals de meeste mensen. Volgens een Deense chef is er echter een veel gezondere oplossing. Hij adviseert mensen namelijk hun boom op te eten.
Ja, dat lees je goed. Volgens de chef is het 'opeten van je kerstboom namelijk ontzettend gezond'. Zo zouden de bomen boordevol vitamine C zitten. Daarnaast is het natuurlijk beter voor het milieu om je boom op te eten, omdat je zo op een eco-vriendelijke manier ervan af komt.
Zolang de boom biologisch is, kun je volgens de koks bijna de hele boom opeten. Uiteraard geldt dit advies niet voor plastic kerstbomen oftewek kunstbomen. Je kunt daarnaast ook niet zomaar elke kerstboom eten, daar moet je mee uitkijken. Er is goed onderzoek nodig naar welke soort kerstboom je hebt.
De spar, den en zilverspar zijn eetbaar, maar pas op voor de taxus. Deze boom, bekend om zijn holle rode vruchten, is extreem giftig. Als jouw kerstboom is bespoten met een brandwerende spray, is je boom ook niet meer eetbaar
Om het allemaal ook een beetje lekker te maken, is het niet de bedoeling dat je de naalden van je kerstboom zo in je mond stopt. Zo kun je de takken gebruiken voor thee en de naalden om je groente mee te kruiden. Een chef verwerkt het in zijn eten als rozemarijn en een ander maakt er weer siroop van.
Benieuwd hoe zo'n kerstboom theetje eruit ziet? Bekijk dan onderstaande video en hier zijn recepten te vinden
Bron: DvhN Nieuw Nieuws Beeld: Unsplash