Johan Derksen haalt keihard uit naar Akwasi: 'Wat een lul is dat joh!'

Net binnenjun 11 2020, 8:16
Akwasi gaf twee weken geleden een speech tijdens het Black Lives Matter-protest op de Dam, en is sindsdien het middelpunt van de racisme-discussie in Nederland. Ook aan tafel bij Veronica Inside ging het gesprek over de rapper, waarbij Johan Derksen flink naar hem uithaalde.
"Ik heb wel een paar dingen waar ik over uit wil pakken”, begint Johan Derksen. "Die ontzettende vervelende raaskallende rapper. Akwasi, wat een lul is dat joh!”
Het gesprek gaat verder over het onderwerp dat humor tegenwoordig op een weegschaal wordt gelegd. "Het is verschrikkelijk”, vervolgt Derksen. "Je zit naar een aflevering van Fawlty Towers te kijken en die is inmiddels twintig keer herhaald en je kunt haast de teksten helemaal meespreken. Iedereen heeft kromgelegen van het lachen en nu moet het plotseling van de buis gehaald worden. Ik vind dat we helemaal doorslaan in Nederland. Iedereen is tegen racisme, ik ook en iedereen hier aan tafel neem ik aan. Als mensen protesteren heb ik daar alle respect voor, maar ik zie op tv eigenlijk alleen maar gekkies. Schreeuwende gekkies die de ruimte krijgen.”
Johan Derksen kan dan ook niet geloven dat donkere mensen het in Nederland echt zo slecht hebben als ze zeggen. "Als dat waar is, is het treurig. Maar die Akwasi, die heb ik op tv gezien. Ik denk dat tachtig procent met schuim op de bek naar die man heeft zitten luisteren. Ik vond het verschrikkelijk wat ’ie allemaal uitkraamde.”
Wilfred Genee heeft echter een andere mening Akwasi. "Ik heb die jongen een paar keer ontmoet en dat was een hele rustige redelijke jongeman, maar hij was bij dat betoog heel geëmotioneerd.”
Ook René van der Gijp doet een duit in het zakje. "Ik dacht bij mezelf: als wij in een land leven wat zij nu schetsen, dan hadden wij hier met zijn vieren niet meer gewoond. Daar ben ik van overtuigd! Dan was ik in Antwerpen of Parijs of Barcelona. Ik dacht: ’wat is dit? Wat een van die organisatoren zei: ’Mijn enige veilige plek is thuis’. ’Als ik naar buiten ga’, zei hij, ’word ik er altijd mee geconfronteerd’. Ik dacht: dat is nogal wat!”
Genee waarschuwt de tafelgasten: "Nou zijn wij wel de witte, boze mannen hè? Die het niet begrijpen. Daar moeten we wel even rekening mee houden."

Check de hele discussie met Johan Derksen over Akwasi hier:

Bron & beeld: De Telegraaf, Youtube

Lees ook: