Max Verstappen weigert te knielen bij Black Lives Matter protest! Legt uit! (Beelden)

Net binnenjul 01 2020, 16:17
Max Verstappen heeft geweigerd te knielen op de grid, vlak voor de start van de Grand Prix van Oostenrijk. Coureurs werden gevraagd of ze wilden deelnemen aan een Black Lives Matter statement en Verstappen was een van de mannen die niet wilde knielen.

Verstappen weigert te knielen

Ook o.a. Charles Leclerc en Kimi Raikkonen knielden niet, wat uiteindelijk 6 coureurs werd. Max deed uiteraard wel mee, maar was iets te laat voor het statement. Op de beelden is te zien hoe hij eraan komt gerend, terwijl de rest al begonnen was. Alle coureurs dragen een shirt met de tekst ’end racism’

Legt uit

Max legt uit: „Ik ben erg toegewijd aan gelijkheid en de strijd tegen racisme. Maar ik geloof ook dat iedereen het recht heeft om zichzelf te uiten op een moment en op een manier die bij hen past. Ik ga vandaag niet op een knie, want ik ben naar Oostenrijk gekomen om te racen, maar ik respecteer en ondersteun de persoonlijke keuzes die elke coureur maakt om zichzelf te uiten”

Black Lives Matter

Kampioen Lewis Hamilton kwam de laatste tijd meerdere keren op voor de strijd tegen racisme en voor gelijkheid. Hij zette meerdere acties op om gelijkheid te bevorderen. Op alle auto’s is dit weekeinde een regenboog te zien. Zijn team Mercedes rijdt dit hele seizoen ook in een zwarte auto, in plaats van een zilveren.

Bekijk het moment en Max z'n reactie hieronder:

Bron: Telegraaf, Twitter