snoopdoggy

Snoop Dogg koopt Death Row Records voor gigantisch geldbedrag

Net binnenfeb 10 2022, 11:31
Snoop Dogg heeft het label dat hem een superster maakte, Death Row, dertig jaar nadat hij het verkocht had weer terug. Snoop heeft zijn parel weer terug weten te kopen van een investeringsmaatschappij, die het label samen met een muziekgroep in beheer had.

Death Row Records

De succesvolle carrière van de rapper heeft hij dan ook grotendeels te danken aan Death Row met zijn mede-oprichter Suge Knight. Momenteel zit Suge een celstraf van 28 jaar uit voor doodslag. "Het is te gek om mijn eigen label weer terug te hebben, omdat het altijd iconisch en cultureel belangrijk geweest is. Het is mooi om weer terug te zijn bij waar ik zelf ooit begonnen ben," meldt glunderende Snoop Dogg.

Gigantisch geldbedrag

Hoeveel de rapper precies heeft moeten neerleggen voor het label is niet duidelijk, meldt TMZ. Maar kijkend naar de waarde van 18 miljoen dollar die het label tijdens het faillissement in 2006 had, gaat het om een miljoenendeal.

Geschiedenis Death Row

Dr. Dre's album The Chronic uit 1992 was de eerste release van Death Row, gevolgd door Doggy Style, het debuut in 1993 van de rapper die toen bekend stond als Snoop Doggy Dogg. Beide waren grote hits en behaalden een omzet van meer dan 5,1 miljoen dollar en bijna 7 miljoen eenheden.

Bekijk de beelden hieronder:

Bronnen: YouTube, TMZ