Nieuwe legale Partydrug 3-MMC in Nederland “Het voelt als MDMA met Cocaïne”

Een vrij nieuwe drug is in Nederland steeds sterker in omloop. 3-MMC blijkt heel verslavend en zorgt voornamelijk in het oosten van het land voor veel verslaafden.

3-MMC

Jongeren die 3-MMC gebruiken vertellen dat het effect van de drug een soort mix is tussen MDMA en Cocaïne. Een dappere jongen die verslaafd is geraakt doet zijn verhaal voor de camera in Zwolle.

MDMA met Cocaïne

Dat de drug vooral in regio oost Nederland populair is, verklaart hij omdat er nu eenmaal in die regio meer drugs worden gemaakt en makkelijker in omloop raken. En de drug is nog helemaal legaal.

Legaal

Dit meldt het Triombos instituut: “3-MMC staat niet op de Opiumwet en is dus legaal (onder de Warenwet). De overheid is wel bezig met een wet die groepen designerdrugs in één keer verbieden. 3-MMC en een heleboel andere drugs zouden daarmee verboden worden. 

Aan 3-MMC kun je verslaafd raken. Waarschijnlijk is 3-MMC verslavender is dan andere drugs doordat gebruikers tijdens het gebruik een sterke ‘craving’ ervaren (een sterke drang om te gebruiken of meer te gebruiken).”

Bekijk de reactie van de verslaafde jongen hieronder:

Bron: Youtube