Nieuwe maatregelen en versoepelingen officieel bekend!

Premier Rutte en minister De Jonge hebben officieel een aantal versoepelingen aangekondigd. Rutte onderstreept dat de Britse variant niet te onderschatten is en de derde golf onvermijdelijk is.

Premier Rutte: ,,We willen een stapsgewijze stap naar een open samenleving. Er is een andere realiteit die steeds meer aandacht vraagt. Hoe langer de crisis duurt, hoe zwaarder het ons valt. Daar moeten we eerlijk over zijn. We zijn het aardig zat aan het worden.”

Avondklok

De avondklok en alle andere huidige maatregelen blijven gelden tot sowieso 15 maart!

Toch zijn er vier versoepelingen:

-Scholen

De scholen mogen open! “OMT meldt dat het het veilig is om de scholen te openen. School is voor jongeren om meerdere redenen heel belangrijk. Voor de toekomst, onderwijskundig, sociaal en emotioneel. Ik ben dan ook blij om te zeggen dat op 1 maart de scholen weer open kunnen.”

-Contactberoepen

Vanaf 3 maart mogen contactberoepen weer, behalve de 18+ werkers. “En niet alleen de kappers, maar ook de nagelstudio’s, de rijscholen. We denken dat het openstellen van deze beroepen belangrijk is”

-Winkels

Winkelen op afspraak bovenop click and collect wordt mogelijk: ,,Vanaf 3 maart is het mogelijk weer klanten te ontvangen die zich van tevoren hebben aangemeld. Uiteraard geldt de mondkapjesplicht en de anderhalve meter. Hopelijk zorgt dit voor de kleine ondernemers voor iets meer lucht.”

-Buitensport

Teamsporten tot 27 jaar zijn weer toegestaan vanaf 3 maart. “Iedereen tot 27 mag buiten sporten met eigen team bij eigen club, maar niet in competitie verband. “

Kijk hieronder Live naar de persconferentie: