Skip to main content

In Utrecht is er een noodbevel van kracht, nadat de politie informatie in handen kreeg dat zeker 1000 hooligans van vier verschillende voetbalclubs van plan waren om naar de Domstad te komen om te rellen bij een anti-1,5 meter demonstratie, zo schrijft De Telegraaf vandaag.

De demonstratie van ‘Nederland in opstand’ tegen de “1,5 meter-waanzin” op het Jaarbeursplein werd afgelopen week verboden, maar de organisator riep mensen op toch naar Utrecht te komen. Demonstranten werden gevraagd zich in onopvallende kleding door de stad te verspreiden, tot er een nieuwe locatie voor de demonstratie bekend wordt gemaakt. “Het gaat geen gezelligheid worden”, voorspelt organisator Tinus Koops al.

Hooligans uit het hele land hebben zouden volgens informatie van de politie de demonstratie aan willen grijpen om de confrontatie met de politie, en mogelijk ook om met elkaar te vechten.

DDe driehoek van burgemeester, OM en politie verbood de demonstratie dan ook vanwege de ‘dreiging van geweld’. De verklaring luidde: ‘Dit is geen lichthartig besluit. Het is zeer betreurenswaardig dat dat het grondrecht tot demonstratie moet worden ingeperkt omdat een grote groep personen er op uit is om de demonstratie aan te grijpen om wanordelijkheden en geweld te plegen.’

Eerder ging het mis bij een anti lockdown-demonstratie in Den Haag, waar hooligans van ADO Den Haag en Rotterdam voor problemen zorgde.

In Den Haag ging het vorige week mis tijdens een anti lockdown-demonstratie:

Bron & beeld: De Telegraaf

Leave a Reply