NOS doet aangifte na nieuw filmpje Tarik Z “Dit is een nieuwe bedreiging”

NOS Journaal kaper Tarik Z liet na 6 jaar weer van zich horen met een filmpje. en dat gaat te ver, zo vindt NOS Nieuws directeur Marcel Gelauff. NOS doet namelijk officieel aangifte.

NOS doet aangifte

De NOS: “Dit is niet zomaar een filmpje, dit wordt als heel bedreigend ervaren. Hij heeft bij ons op de redactie gestaan, en nu stuurt hij zoiets rond. Voor ons is het emotievol. Het roept van alles op. Ook individueel, bij mensen die het destijds hebben meegemaakt.”

“Dit moet worden gezien in de context van een samenleving die is gepolariseerd en waarin van alles richting de journalistiek en de NOS komt. Het gaat over een grens van wat er in onze richting gedaan kan worden, ook richting de journalistiek in den brede. Dat maakt dat het niet zomaar een filmpje is.”

Filmpje Tarik Z

Tarik Z. zegt in de video dat hij destijds wilde waarschuwen voor het “nepnieuws” dat volgens hem wordt uitgezonden door de NOS en de NPO. “Jullie worden nog steeds voor de gek gehouden. En daarom ben ik terug,”

Openbaar Ministerie ziet niets strafbaars in de video. “Hij heeft zijn straf erop zitten en mag zijn mening uitdragen, wat je daar ook van vindt.”

“Bedreiging”

De NOS reageert daarop met: “We verbinden het met wat zich 6 jaar geleden heeft afgespeeld. Dat was ontwrichtend voor de NOS en voor de journalisten die voor de NOS werken. En het heeft maatschappelijk ook veel losgemaakt. Dit filmpje staat om die reden niet op zichzelf. De NOS vindt ook dat het in die bredere context beoordeeld moet worden. Daarom wordt er toch aangifte gedaan.”

Bekijk hieronder de nieuwe en oude beelden van Tarik Z:

Bron: NOS