Skip to main content

35 mensen, onder wie twee kinderen, zijn vannacht op 26 februari gewond geraakt bij de gevechten in Kiev, laat De Telegraaf weten. De burgemeester van Kiev meldde dit vanochtend rond 06.00 uur.

Raket

Een Russische raket raakte vannacht een flatgebouw in de Oekraïense hoofdstad. Momenteel is nog niet bekend of er doden zijn gevallen tijdens de aanslag. Op social media circuleren beelden van het twintig verdiepingen hoge gebouw in kwestie en de plek waar de raket is ingeslagen. Het pand telt meer dan twintig verdiepingen.

Strijd Kiev

De strijd om Kiev is vannacht officieel begonnen. Een correspondent van persbureau Reuters liet aan De Telegraaf weten dat er op zaterdagochtend (26 februari) in totaal twee raketten zijn neergegooid op de Oekraïense hoofdstad.

De lokale autoriteiten in Oekraïne waarschuwen ’s ochtends voor gevechten op straat en vragen inwoners om kalm en voorzichtig te blijven. “Als je thuis bent, ga dan niet naar het raam, ga niet naar de balkons.” Veel inwoners hebben de nacht doorgebracht in bunkers, kelders en andere ondergrondse schuilplaatsen

Bekijk de beelden hieronder:

https://twitter.com/Univboy9/status/1497405304262307841

Bron: De Telegraaf, Twitter

Leave a Reply