Zowel de kok die wij kennen als 'Salt Bae', als zijn restaurant, lijken wekelijks in het nieuws te komen. De prijzen van het eten zijn ongekend hoog, maar de Turkse chef kok gaat continu zo viraal, dat hij zijn restaurantketen alleen maar blijft uitbreiden. Nu is hij wederom in het nieuws, vanwege een bon uit het restaurant, van meer dan 150.000 euro.
Salt Bae deelde een foto van de rekening, met de caption: 'kwaliteit is nooit duur'. Op de bon is te zien dat één tafel een slordige 615.065 dirhams neerlegde, de valuta in de Verenigde Arabische Emiraten. Omgerekend is dit meer dan 160.000 euro voor een avondje dineren in Nüsr-Et. Rekening houdende met het feit dat er veertien mensen aan tafel zaten, betaalde elke gast meer dan 10.000 euro voor dit avondje uit eten.
Op de bon is te zien dat er vijf flessen Pétrus wijn werden besteld, die bijna de helft van de hele bon in beslag namen. Hetzelfde geldt voor twee flessen van hetzelfde merk, uit 2019. Het beeld van de bon zorgde uiteraard voor veel ophef en mensen vroegen zich af waarom je ooit zoveel zou betalen bij een restaurant..
Bekijk de beelden hieronder.
https://www.youtube.com/6xjiPRWJXz8
Meer over Turkije:
Bron, beeld: Instagram