Özcan Akyol haalt uit naar ‘b-rapper’ Akwasi: ‘Boegbeeld van polarisatie’

Özcan Akyol haalt uit naar 'b-rapper' Akwasi

Afgelopen week werd bekend dat Akwasi een eigen omroep wil beginnen, met de naam ZWART. Özcan Akyol brandt het idee in zijn column in het Algemeen Dagblad tot de grond toe af.

ZWART zou in leven worden geroepen om verdeeldheid tegen te gaan, maar volgens Akyol heeft dit juist het omgekeerde effect. Akyol: “Op hun website valt te lezen: ‘Een klapper van een nieuwe omroep. Waar iedereen wordt gehoord, en iedereen wordt gezien.’ Waarmee de suggestie is gewekt dat bepaalde mensen op dit moment stelselmatig van omroepen nul op het rekest krijgen.”

Volgens Özcan Akyol voegt de omroep niks toe in het huidige medialandschap en moeten we juist blij zijn dat de tijd van de verstikkende verzuiling voorbij is. “Door een omroep te beginnen die zich alleen op zijn eigen achterban richt, werkt b-rapper Akwasi segregatie alleen maar in de hand.”

Akyol vervolgt: “Met zijn rijmelarij van likmevestje wilde Akwasi zogenaamd mensen verbinden, maar tegenwoordig is hij het boegbeeld van polarisatie geworden. Ergens is het verontrustend dat de oprichters deze inschatting niet kunnen maken. Buiten hangt weer een spruitjeslucht. Van uit de tijd toen iedereen nog onverstoorbaar in zijn eigen zuil paste en we met z’n allen lekker langs elkaar konden leven. Vooruitgang? Mwah.”

Bron & beeld: AD.nl, RTL Boulevard

Lees ook: