Peter Gillis rijk genoeg voor Quote 500 dit jaar? Dít is zijn vermogen!

PETER NICOL

Peter Gillis is ondertussen niet weg te denken uit Nederlands medialand. Naast zijn unieke ondernemerstalenten en enorme vermogen, is zijn reality-serie Massa is Kassa op SBS6 een echte hit. Gillis groeide dankzij zijn programma uit tot een BN’er, maar dat zal hem niet helpen bij het halen van de Quote 500. Daar kun je alleen komen met keihard knaken.

Zijn kapitaal begon ooit met Camping en strandbad Oostappen, in Asten. De familie kocht deze in ’86. Wat startte als een droom, groeide uit tot een imperium. Het imperium dat we tegenwoordig kennen als Oostappen groep Vakantieparken..

Het riante leven van Peter Gillis

Peter Gillis staat niet alleen bekend om zijn gigantische vermogen en alles wat hij opbouwde. Ook zijn extravagante levensstijl valt bij de meeste kijkers goed in de smaak. Work hard, play hard, is dan ook zijn motto. In het programma Massa is Kassa laten hij en zijn familie goed zien hoe het is om een imperium te runnen en natuurlijk hoe het is om de vruchten te plukken.

De business strekt zich inmiddels al over de grens met onze zuiderburen en dat loont. Als je niet beter zou weten, zou je denken dat het geld er net zo hard uitvliegt als in komt. Peter Gillis houdt van dure auto’s en het goede leven. Zo rijdt hij met trots een echte Rolls Royce.

Men speculeert dat de beste man zo’n 5 miljoen euro per jaar verdient, maar is dat genoeg voor de Quote 500? Helaas grijpt de koning van de camping net mis. Volgens de meest recente getallen bouwde Gillis een vermogen van 85 miljoen euro op, dat is dus niet genoeg.

Niet genoeg

Elk jaar verandert de ondergrens om bij de top-500 rijkste mensen van Nederland te horen. Dit jaar zou deze 110 miljoen euro zijn. Daarom haalt Peter de lijst dit jaar niet. Eerder lukte hem dat wel.

Volgens Peter Gillis zelf is hij eigenlijk vermogender dan 85 miljoen. “Op papier ben ik 250 miljoen waard”, zei hij tegen de media. Hij legt de schuld voor de tekortschietende cijfers bij een “vervelende journalist”. Zo vertelde Peter aan de Playboy dat hij eigenlijk wel de nieuwe Quote 500 lijst had moeten halen.

Op Nu.nl deed de Quote 500 ook een uitspraak over Peter Gillis en zijn miljoenen: “Hij heeft nog niet genoeg geld om met de Champions League van Nederlandse ondernemers mee te spelen.”

Bekijk hier beelden van de show van Peter Gillis:

Op IG maakt Peter een grapje over zijn eigen Quote 501:

Bron: Youtube