PlayStation 5 release datum per ongeluk gelekt door Sony?! Sony Reageert

PlayStation 5 komt er sneller aan dan aangekondigd. Dit is de conclusie in ieder geval na een opvallende leak. Sony lijk namelijk zelf per ongeluk de PlayStation 5 release datum nu te hebben verklapt.

PlayStation 5 release datum

De PS5 zou aan het eind van dit jaar met de feestdagen gereleased worden. De hoop was dat de PlayStation 5 iets eerder zou uitkomen en dat lijkt nu dus per ongeluk bevestigd te zijn. Sony heeft een vacature geplaatst, ze zijn op zoek naar iemand die mee wil werken aan de PlayStation 5. Daarin wordt echter ook vermeld dat de PS5 zal uitkomen in oktober 2020.

Dat gerucht kan zomaar kloppen. Sony zou hiermee Microsoft voor willen zijn die later dit jaar hun Xbox Series X releasen.

Sony reageert

Sony heeft hun leak inmiddels ook gezien en ze hebben gereageerd. Ze melden tegenover Famitsu dat het niet de bedoeling is om de PlayStation 5 in oktober uit te brengen. Zij melden dat het een fout op de site was waardoor de datum in de vacature stond.

Toch oktober?

Sony maakte wél bekend dat zij op schema liggen voor een onthulling vóór de feestdagen. Er is echter nog steeds twijfel dat Sony iets verbergt: Normaal levert het bedrijf dat de vacature plaatst die tekst aan. Daarmee komt de maand oktober dus wel degelijk van Sony.

Verder kondigen veel cross-platform spellen aan dat zij in oktober hun versie uitbrengen die geschikt moet zijn voor Xbox Series X en PlayStation 5. Als Sony veel later komt heeft de Xbox een voordeel.

Bekijk hieronder in de video alle beelden en info:

Bron: Twitter, Apparata, Dexerto