Skip to main content

Poetin’s dochters worden beiden gesanctioneerd door de Verenigde Staten naar aanleiding van nieuw bewijsmateriaal over de misdaden die het Russische leger pleegde in Oekraïne.

Katerina Tikhonova, 35, en Mariya Vorontsova, 36, de twee oudste dochters van Putin (voor zover dit bekend is) komen samen met anderen op een groeiende lijst van Russische oliebazen en bedrijfslui waarvan het vermogen wordt bevroren. Ook krijgen mensen op deze lijst beperkingen opgelegd als het gaat om reizen. Deze gevolgen gelden als een straf voor de Russische invasie van Oekraïne.

Poetin’s dochters

Het feit dat Poetin’s dochters ook op deze lijst kwamen, is volgens bronnen voornamelijk symbolisch. We weten namelijk niet echt of een van de twee überhaupt banden of vermogen heeft met Amerika.

De afgelopen twintig jaar bleven Poetin’s dochters buiten de spotlight. Tikhonova is een academicus en een acrobatische danser. Vorontsova, schijnt als dokter te werken en is vrijwel nooit en publiek te bekennen. Om deze redenen vragen we ons af hoe zinvol de sancties eigenlijk zijn.

Sancties

Het pakket aan nieuwe sancties treft ook de vrouw en dochter van Poetin’s minister van buitenlandse zaken. Daarnaast verbiedt het alle investeringen in Rusland en verhoogt het alle sancties op financiële instellingen.

Tikhonova en Vorontsova – Poetin’s dochters uit zijn eerste huwelijk, zijn de enige kinderen die hij erkende. Het is niet zeker of hij nog meer kinderen heeft. Er bestaan verschillende theorieën.

Bekijk hier de beelden:

Bron: YouTube

Leave a Reply