Skip to main content

Wie droomt er niet van een eigen privé-eiland!? Helaas moet je daar toch minstens miljonair voor zijn. Tot nu toe… In Schotland koop je namelijk een héél eiland voor minder geld dan een huis in London!

Het eiland Linga ligt in Shetland en is te koop voor 250.000 pond. Voor diezelfde prijs koop je in London alleen een studio of één-kamer flat. Ter vergelijking: in Januari 2020 kostte een gemiddeld huis in London 476.588 pond. Voor de helft van dat geld kan je dus de gelukkige eigenaar worden van dit eiland! Maar voor je enthousiast gaat bieden, hoe ziet dat eiland eruit?

“Spectaculaire natuur en wilde dieren”

Linga is 63.75 hectare groot en wordt omschreven als een ‘prachtige plek met spectaculaire natuur en veel wilde dieren’. Het is een privé-eiland dichtbij het vasteland en het hele jaar bereikbaar. Het eiland is verlaten sinds 1934 en je kan er alleen komen met een boot; de perfecte plek voor iedereen die een beetje privacy wilt dus.

Volbouwen? Pech gehad!

Maar er zit wel een addertje onder het gras. Wil je het eiland volbouwen, dan heb je pech. De prijs is namelijk zo laag omdat er niet teveel gebouwd mag worden. Dat zegt de eigenaar van het eiland, Fahad Vladi: “In Schotland heb je speciale wetten die je verbieden om een eiland echt te ontwikkelen. We moeten gebruikmaken van wat er al is. Als er bijvoorbeeld al boerderij muren staan, dan mag je daarmee een nieuwe boerderij bouwen. Maar daar blijft het bij. De prijs is dus afhankelijk van wat je met een eiland mag doen”

Check de video hieronder voor een tour op het privé-eiland:

Bron: YouTube , UNILAD

Lees ook:

Leave a Reply