Skip to main content

Vreselijk nieuws uit de NL hiphop scene, rapper Broertje bekend van Green Gang is overleden. Het nieuws wordt inmiddels bevestigd door verschillende bronnen op social media. Broertje werd bekend als lid van straatrap groep Green Gang die doorbrak in 2008.

Broertje (Green Gang) overleden

Broertje was vorige week nog te zien in ComplexNL show Red Bull Rap Champs samen met Scarface waar hij het opnam tegen Rasskulz en Kalibwoy (Video hieronder). Drie dagen geleden kwam er een nieuwe videoclip uit met rapper Mello ‘Bodem’ (Video hieronder).

Broertje was jaren lang onderdeel van Green Gang, de groep die de hele NL hiphop scene veroverde met harde straatrap albums, video’s en 101Barz sessies. Vooral eind 00’s en begin 10’s kende de groep jarenlang grote successen.

Solo projecten

Broertje werd in 2012 veroordeeld tot een celstraf van bijna zes jaar maar kwam eerder vrij, na zijn vrijlating ging hij solo verder met o.a. zijn EP Straight Outta Prison in 2016. Daarna volgden twee solo albums en enkele 101 Barz Sessies. Zijn album Jamina uit 2021 is vernoemd naar zijn zus die hij in 2014 verloor.

NL hiphop scene geschokt

Het overlijden van Broertje schokt de hele NL hiphop scene en er zijn vele reacties en condoleances te lezen. Rotjoch en Kosso hebben besloten om uit respect de sessie van vandaag uit te stellen en niet uit te brengen. Extince meldt: ‘RIP Broertje. We met in 2011. Respect en kracht aan de nabestaanden’. Ook o.a. Goudtje, D Double, Kalibwoy, Sepa en veel meer delen hun medeleven.

Broertje was vader van een dochtertje. Waaraan de rapper is overleden is nog niet bekend.

Hieronder enkele reacties en video’s van Broertje

Broertje’s meest recente video’s

Broertje z’n verhaal:

Enkele legendarische video’s

Via IG, YT, Beeld: Marc Prodanovic, Red Bull Studios, CONVO