Skip to main content

Vreselijk nieuws uit de NL hiphop scene. Rapper Rabby Racks bekend van de groep SFB is op 34-jarige leeftijd overleden na een schietpartij. Dat melden meerdere media en bronnen online na onderzoek ivm het nieuws over een dode bij een schietpartij in Rotterdam vannacht.

Rabby Racks (SFB) overleden

Er komen nu heftige details naar buiten over wat politie aantrof: “Rabby werd met een schotwond aangetroffen in een woning aan de Lafontainestraat in Lombardijen. Er zijn inmiddels twee personen aangehouden. De politie heeft bevestigd dat de rapper een schotwond had aan zijn hoofd, maar kan nog niet officieel bevestigen of de man door een misdrijf om het leven is gekomen.” aldus AD en politie.

Schietpartij in Rotterdam

Er wordt dus nog onderzocht wat er precies gebeurd is en wat de aanleiding zou zijn geweest voor de schietpartij. De Telegraaf meldt dat Rabby voorkomt “in het onderzoek Eres. Hij werd in 2019 opgepakt als verdachte van een mislukte liquidatiepoging. De liquidatiepoging ging om onduidelijke redenen niet door. Er was uiteindelijk onvoldoende bewijs voor de betrokkenheid van de rapper bij de zaak.”

SFB

Rabby is naast rapper ook bekend als de oprichter en manager van de groep SFB, met Frenna, Jandro, Priceless en KM. Met hem als manager groeide de groep uit naar landelijke bekendheid. Ze vierden grote successen en werd Frenna solo een ster in NL: een van de succesvolste Nederlandse artiesten.

Eerdere schietpartij

In 2017 vertelde Rabby aan Babak dat hij al eerder bij een heftige schietpartij betrokken raakte. Hij legt uit hoe hij kon ontsnappen:

Bekijk hier de beelden en video’s van Rabby en SFB

Via Telegraaf, AD, IG, YT