Skip to main content

Rico Verhoeven stond tijdens Glory Collision 6 tegenover zijn nieuwste tegenstander, interim heavyweight kampioen Tariq Cookie Osaro, in het Gelredome Arnhem. Het werd geen spectaculaire partij: Rico wist zijn titel wél te verdedigen na 5 ronden kickboksen op punten en is nu de onbetwiste kampioen.

Verhoeven verslaat Osaro

In ronde 1 ging het gelijk op. De scores van de jury waren dan ook helemaal verdeeld. Het was vooral wat aftasten in de eerste ronde tussen Rico Verhoeven en Tariq Osaro. Er was zelfs wat gefluit te horen vanuit de tribune omdat er zo weinig actie was. De mannen lieten zich niet afleiden en gingen geconcentreerd ronde 2 in.

Publiek fluit

In ronde 2 en 3 is er wat meer actie en neemt Rico de leiding na wat rake stoten en low kicks. Rico domineert de rondes, al zij het met weinig spektakel. Tijdens ronde 3 is er opnieuw best veel gefluit te horen vanuit het publiek dat op meer actie had gehoopt.

Rico onbetwiste kampioen

In ronde 4 laat Osaro zich dan ook wat meer zien en raakt Rico Verhoeven een paar keer goed. Veel impact heeft dat echter nog niet: Rico blijft domineren en lijkt op punten flink voor te staan. In ronde 5 was het ook niet anders: geen verrassingen. Rico blijft geconcentreerd en wint uiteindelijk deze partij op punten na unanieme beslissing. Na de wedstrijd geeft de nieuwe onbetwiste champ de verliezende interim kampioen Cookie complimenten, en weet zeker dat ze elkaar weer zullen treffen.

Bekijk hier beelden en reacties:

Via YT, X, Beeld: GLORY