Als je aan de rijkste voetballer ter wereld denkt, zijn de eerste namen die je opkomen Messi, Cristiano Ronaldo of Neymar. Fout! Het is namelijk de 33-jarige Fransman Mathieu Flamini, die rijker is dan de drie sterspelers bij elkaar!

Carrière

De drievoudig international van Frankrijk begon zijn carrière bij Olympique in zijn geboortestad Marseille, waarna hij naar Arsenal vertrok. In 2008 vertrok hij naar Italië, waar hij vijf jaar voor AC Milan speelde, waarna hij terugkeerde bij Arsenal. Na nog een jaar bij Crystal Palace gespeeld te hebben nam Getafe hem transfervrij over en speelt hij nu in de Spaanse Primera Division.

GF Biochemicals

Erg veel aan spelen komt Flamini echter niet meer toe maar daar ligt hij niet wakker van. Hij is tegenwoordig druk met andere zaken, als mede-eigenaar van het in Limburg gevestigde bedrijfje GF Biochemicals. GF Biochemicals produceert levolinezuur, een biologische vervanger voor petroleum dat wordt gemaakt van biomassa, afkomstig van houtsnippers of maisteeltafval.

Rijkste voetballer ter wereld

‘Ik heb me altijd enorm aangetrokken gevoeld tot de natuur, al sinds mijn jeugd in Corsica, en begon me al vroeg zorgen te maken om het milieu, de klimaatverandering, de opwarming van de aarde,’ vertelde Flamini onlangs in de Britse pers. En dit doet hij met succes. De waarde van GF Biochemicals is sinds de oprichting gegroeid to tussen de 10 en 16 miljard euro, waarmee hij ‘armoedzaaiers’ Ronaldo, Messi en Neymar ver achter zich laat.