Roman Abramovich verkoopt Chelsea FC! Schenkt opbrengsten aan Oekraïne!

Groot nieuws van de steenrijke eigenaar van voetbalclub Chelsea uit Londen, Roman Abramovich. Hij gaat Chelsea na 19 jaar verkopen. Zo maakte de Rus vanavond bekend. Abramovich wil de opbrengsten schenken aan slachtoffers van de oorlog in Oekraïne.

Roman Abramovich

Zijn hele verhaal: ,,Ik wil graag ingaan op de speculatie in de media van de afgelopen dagen met betrekking tot mijn eigendom van Chelsea FC. Zoals ik al eerder heb gezegd, heb ik altijd beslissingen genomen met het belang van de club voor ogen. In de huidige situatie heb ik daarom de beslissing genomen om de club te verkopen, omdat ik denk dat dit in het belang is van de club”

Verkoop Chelsea

“De verkoop van de club zal niet versneld worden uitgevoerd, maar zal het juiste proces volgen. Ik zal niet vragen om terugbetaling van leningen. Dit ging voor mij nooit over zaken of geld, maar over pure passie voor het spel en de club.”

Opbrengsten Oekraïne

,,Ik heb mijn team de opdracht gegeven om een ​​liefdadigheidstichting op te richten waar alle netto-opbrengsten van de verkoop aan zal worden geschonken. De stichting komt ten goede aan alle slachtoffers van de oorlog in Oekraïne. Dit omvat het verstrekken van essentiële fondsen voor de dringende en onmiddellijke behoeften van slachtoffers, evenals het ondersteunen van het herstelwerk op de lange termijn”

,,,Weet dat dit een ongelooflijk moeilijke beslissing is geweest en het doet me pijn om op deze manier afscheid te moeten nemen van de club. Ik ben van mening dat dit in het belang van de club is.” 

Zijn dochter Sofia sprak al eerder haar afschuw uit tegen de invasie van Oekraïne. ,,Rusland is niet in oorlog met Oekraïne, maar Poetin is in oorlog.”

Bekijk hieronder het Breaking News statement toen het LIVE op TV verscheen:

Bron: Twitter Chelsea, AD, Youtube