Skip to main content

Breaking News uit TV-land: RTL heeft besloten om per direct de uitzendingen van De Villa te staken, zo laat een woordvoerder weten aan RTL Boulevard.

Dit is het statement: “Seksueel grensoverschrijdend gedrag is onacceptabel en mag nooit worden gepromoot, niet voor en niet achter de schermen.”

Dat er tot twee keer toe scenes worden uitgezonden die iets anders suggereren kunnen we niet tolereren en we bieden hiervoor onze excuses aan.

Er wordt een grondig onderzoek gestart met de desbetreffende inhoudelijk verantwoordelijken bij de zender en bij producent Blue Circle om te achterhalen hoe dit fout heeft kunnen gaan en vooral hoe we dit in de toekomst voorkomen.

De kritiek barstte los na twee fragmenten. In het eerste fragment is te zien hoe deelneemster Julia vertelt geen kus van Steve wil. “Ik vind dat niet fijn”, vertelt ze. Toch zet Steve door en hij probeert het nogmaals. Als Julia hem nogmaals uitlegt dat ze het echt niet fijn vindt, noemt Steve haar een stumper en dramaqueen. “Sexual assault en aanranding wordt genormaliseerd op de Nederlandse televisie! Dit is géén knuffelen. Dit is niet onschuldig”

In het tweede fragment is te zien hoe Jady alleen op haar slaapkamer ligt als José de kamer inloopt. Ze vertelt dat ze die avond dronken was en niet goed voelde. José vraagt haar om de deur van haar slaapkamer niet op slot te doen en vraagt Jady of ze wil of hij weggaat. In de camera vertelt José: “Ik ben bloedje geil.” In de beelden is te zien hoe Jady, terwijl José bovenop haar ligt, vertelt dat ze dit niet kan maken. In de beelden is duidelijk te zien hoe José blijft aandringen en toch weer op haar gaat liggen.  

De Beelden:

https://twitter.com/debroervanroos/status/1197457181756538880

Leave a Reply