Skip to main content

De oorlog tussen Oekraïne en Rusland brengt heel wat nare gevolgen met zich mee. Zelfs het luxemerk Chanel weigert hun producten te verkopen aan degenen die ze terug naar Rusland kunnen brengen. De Russische modellen besloten daarom hun Chanel-tassen in stukken te snijgen in protest tegen dit ‘Ruslandfobie’.

Russische modellen

De zet van Chanel is in lijn met de sancties van de Europese Unie die de verkoop van luxegoederen met een prijs van meer dan € 300 aan Rusland verbieden. Model Victoria Bonya zette een behoorlijk drastische stap tegen het iconische merk. In een korte clip zei ze: “Als Chanel House hun klanten niet respecteert, waarom moeten we dan Chanel House respecteren?”, voordat ze haar handtas met een schaar doorsneed.

‘Ruslandfobie;

De Russische tv-presentatrice en actrice Marina Ermoshkina is ook ingegaan op de drastische trend. Zij sneed eveneens haar tas in stukken om haar standpunt tegen ‘Russofobie-ondersteunende merken’ te demonstreren. “Geen enkel item of merk is mijn liefde voor mijn moederland en mijn zelfrespect waard… als het bezitten van Chanel betekent dat ik mijn moederland moet verkopen, dan heb ik Chanel niet nodig“, zei ze in de korte clip.

De Russische DJ Katya Guseva steunde Ermoshkina in haar eigen video. “Ik heb altijd gedroomd dat een Chanel-handtas in mijn garderobe zou verschijnen en vorig jaar gebeurde dat”, zei Guseva. “Maar nadat ik hoorde over het beleid van het merk ten aanzien van Russen, besloot ik deze tassen uit mijn dagelijks leven te verwijderen totdat de situatie verandert en de uitdaging van Marina Ermoshkina te ondersteunen.” Ze deed echter geen beroep op anderen om hun tassen te versnijden, aangezien ze geen voorstander is van ‘de vernietiging van dingen’.

Chanel-tassen

Hoewel Guseva misschien tegen het vernietigen van dure handtassen is, hebben sommigen uitgehaald naar de rijke en mooie Russische vrouwen. Aangezien duizenden sterven als gevolg van de invasie van Poetin in Oekraïne. Hun zet komt nadat een Chanel een verklaring had afgegeven via BBC-nieuws waarin stond dat het ‘voldoet aan alle wetten die van toepassing zijn op onze activiteiten en werknemers wereldwijd, inclusief handelssanctiewetten’.

We werken momenteel aan het verbeteren van deze aanpak en bieden onze excuses aan voor elk misverstand dat dit heeft veroorzaakt. Het verwelkomen van al onze klanten, ongeacht waar ze vandaan komen, is een prioriteit voor Chanel“, aldus het label.

Bekijk hieronder de videos van de modellen:

https://www.instagram.com/reel/Cb-k11pDTUs/?utm_source=ig_embed&ig_rid=40f9d29c-98ec-468d-a9b6-720c5a4dbd91
https://www.instagram.com/reel/Cb9zJuiDLsD/?utm_source=ig_embed&ig_rid=1d7ff2d5-d671-4c41-b763-4a26dfa2a497
https://www.instagram.com/reel/Cb9yx1klJWc/?utm_source=ig_embed&ig_rid=1e9f6086-e985-4129-b329-2e80f6b25843

Bron: Instagram, Ladbible

Leave a Reply