Rutte heeft ernstige waarschuwing: “Het virus is aan het terugkomen”

rutte virus

Nadat het COVID-19 de afgelopen maanden langzaamaan onder controle leek, is het virus weer aan een zorgwekkende nieuwe opmars bezig. In een persconferentie sprak premier Mark Rutte zijn zorgen uit: “Het virus is aan het terugkomen” De premier kondigde dan ook nieuwe maatregelen aan.

De afgelopen dagen nam het aantal besmettingen weer flink toe en vandaag werden er zelfs 601 nieuwe gevallen bekend. Volgens Rutte komt de nieuwe coronaopmars door het feit dat mensen zich niet meer aan de maatregelen houden, zoals thuisblijven wanneer je klachten hebt, handen wassen en dat mensen zich minder laten testen en vooral niet meer anderhalve meter afstand houden. Hij richte zich hierbij vooral op jongeren.

Rutte gaf aan dat corona geen grap is en nog lang niet voorbij is. Hij waarschuwde dat wanneer we ons niet allemaal aan de basisregels houden, we weer in een lockdown moeten. Vooral jongeren die zich niet aan de maatregelen hebben gehouden, riep hij op niet in de buurt van kwetsbare mensen te komen: “Dat risico mag je niet nemen.”

Jongeren die zich de afgelopen tijd niet aan de maatregelen hebben gehouden riep Rutte op om niet in de buurt te komen van mensen met een kwetsbare gezondheid. “Dat risico mag je niet nemen”, aldus de premier.

Ook zei de premier drukke plekken, zoals Amsterdam en Rotterdam, te mijden en worden er een aantal versoepelingen in de horeca terugedraaid. Gasten moeten vanaf nu hun contactgegevens achterlaten om mensen bij een besmetting snel op te kunnen sporen en kunnen horecazaken, pretparken en musea twee weken worden gesloten bij een geval van corona.

Kijk de hele persconferentie van premier Mark Rutte over het coronavirus hier terug:

Bron & beeld: Youtube NOS