Ryan Reynolds heeft voor de rol van Detective Pikachu getekend in de gelijknamige Pokémon-film. Dat melden Amerikaanse media donderdag. Andere kandidaten voor deze rol waren niemand minder dan Dwayne Johnson, Mark Wahlberg en Hugh Jackman. De rol is uiteindelijk weggelegd voor Deadpool.

De film is gebaseerd op het spel ‘Great Detective Pikachu’, dat sinds vorig jaar te spelen is via de Nintendo eShop en vooral populair is in Japan. Het gaat over een jongen (gespeeld door Justice Smith) waarvan de vader gekidnapt is. Samen met Detective Pikachu gaan ze op zoek naar hem en ze worden geholpen door een ‘sassy’ journaliste (gespeeld door Kathryn Newton). In de videogame is het verhaallijn niet gebaseerd op een jongen waarvan de vader gekidnapt wordt. De nadruk ligt eerder op de relatie tussen mens en Pokémon, zoals in de klassieke verhaallijnen van de Pokémon franchise.

De Canadese acteur gaat volgens The Hollywood Reporter aan de gang met motion capture, een techniek waarbij gezichtsuitdrukkingen van een acteur digitaal worden overgezet naar het figuur dat ze spelen. De detective is immers geen mens maar een Pokémon. Productie van de film zal in januari beginnen. Rob Letterman regisseert de film en het script is geschreven door Nicole Perlman (Guardians of the Galaxy) en Alex Hirsch (Gravity Falls). Universal Studios zal de film distribueren wereldwijd, behalve in Japan (Toho).