Schokkende beelden gelekt van arrestatie George Floyd: ‘Schiet me niet neer’ (Video)

De Britse krant Daily Mail heeft een nieuwe video gepubliceerd van de arrestatie van George Floyd. Op de schokkende beelden, die afkomstig zijn van een bodycam, is te zien hoe Floyd hevig in paniek raakt tijdens zijn aanhouding.

De wereld stond op zijn kop toen Floyd eind mei overleed na een hardhandige arrestatie in Minneapolis. Twee agenten pakten hem op nadat hij met een vervalst bankbiljet betaald zou hebben.

Getrokken wapen

In de video, die bijna negen minuten duurt, is te zien hoe een agent George Floyd met een getrokken wapen uit de auto haalt. Floyd lijkt enorm overstuur en smeekt: ‘schiet me alsjeblieft niet neer’, waarop de agent reageert dat hij hem niet dood gaat schieten.

‘Ik ga daar dood!’

Vervolgens proberen de agenten hem in een politiewagen te zetten. Floyd weigert en vertelt tegen de agenten dat hij bang en claustrofobisch is. ‘Ik ga daar dood’, roept hij in paniek. Hij schreeuwt en stribbelt tegen, maar wordt uiteindelijk door agenten tegen de grond gewerkt.

Geen gevaar

Hoe de krant aan de schokkende beelden is gekomen, is niet duidelijk. De rechter in de zaak tegen vier betrokken politiemensen heeft Amerikaanse media verboden de filmpjes van de politiecamera’s te publiceren. Volgens een advocaat van Floyd’s nabestaanden, blijkt uit de gelekte beelden dat Floyd geen gevaar vormde. ‘De politiemensen gingen met getrokken wapens op hem af, alleen omdat hij een zwarte man was‘, vertelt hij aan CNN.

Bekijk de bodycam beelden hieronder (deze kunnen schokkend zijn):

Bron: YouTube, NOS