Skip to main content

Begin je de winter in Nederland al een beetje zat te worden? Waarom zoek je het niet wat zuidelijker, bijvoorbeeld op het Italiaanse eiland Sicilië. Voor de rest van je leven! In het stadje Sambuca worden namelijk huizen verkocht voor de symbolische prijs van één euro!

Siciliaans stadje Sambuca huizen voor één euro

Ja je leest het goed, voor één eurootje is een van de tientallen huizen van jou! Natuurlijk zijn er wat addertjes onder het gras maar niks wat je in de weg zal staan als je serieuze emigratieplannen hebt. De koper is namelijk verplicht om het huis binnen drie jaar voor minimaal 15.000 euro op te knappen. Ook moet er een borg van 5.000 euro betaald worden, die na de renovatie weer wordt terugbetaald.

Het is niet de eerste keer dat er huizen in Italië worden weggegeven voor een symbolisch bedrag. Net als in veel andere kleine gemeentes trekken steeds meer oorspronkelijke bewoners naar de grote steden, waardoor steeds meer huizen leeg komen te staan. Om Sambuca en de andere kleine gemeentes nieuw leven in te blazen, wordt er dus ingezet op buitenlandse kopers.”

En mooi is Sambuca, dat bijna 6.500 inwoners telt, zeker! Het stadje ligt op een prachtige locatie op een heuvel en op steenworp van het strand. “We doen deze actie om te voorkomen dat het mooie Sambuca in verval raakt en buitenlandse kopers kunnen ons daarbij helpen,” aldus Cacioppo.

Interesse? Stuur dan een email voor meer informatie naar [email protected]!

Neem vast een kijkje in het Siciliaans stadje Sambuca dat huizen voor één euro verkoopt:

https://www.youtube.com/watch?v=dGoudP8w8vg

Leave a Reply